Hiszem, hogy az igazi stílus tükrözi az egyéniségünket, és bármely életkorban kialakítható.

Kortalan stílus

Kortalan stílus

Mit üzen az öltözékünk?

2016. május 12. - zsuzsarózsa

Vajon mit árul el rólunk az öltözékünk, mit üzen a környezetünknek? Milyennek láttat bennünket?

Néhány üzenet, a teljesség igénye nélkül…

 rajzolt_no.jpg

Üzenhet arról, hogy ma szeretnénk láthatatlanok lenni. Belesimulunk a környezetbe, észrevétlenek vagyunk. Tompa színek, elhaló árnyalatok, nincs szín, nincs fény, semmi csillogás. Az egyéni darabok kerülendők, ma csak a 12 egy tucat darabokból öltözködünk. Smink és ékszer… felesleges.

Üzenhet arról, hogy ma bizony rossz napunk van. Bal lábbal keltünk fel, és ez most már így is marad, ma biztos nem az a legfontosabb, hogy milyen ruha van rajtunk. Kisebb gondunk is nagyobb ennél.  A véletlenszerűen kiválasztott ruhákhoz jól illik egy durcás-morcos arckifejezés, ezzel lesz igazán tökéletes a szett.

Üzenhet arról, hogy itt vagyok, vegyél észre, figyelj rám. Feltűnő darabok, minél több, annál jobb. Vibráló neon színek, óriás minták, mintakavalkád, extrém cipők,  hatalmas bizsuk segítik a kívánt cél elérését.  

harsany_no.jpg

Üzenheti azt, hogy vigyázat, itt egy ragadozó, egy igazi szexmacska közeleg. Erősen hangsúlyozott nőiség, tetőtől talpig testhezálló ruha, mély dekoltázs, és ebben az esetben egy extra magas tűsarkú, és kihívó smink a megfelelő kiegészítő.

szexi_no.jpg

Az üzenet szólhat a lázadásról, a szabályok elutasításáról, a meghökkentésről. A mindennapi, átlagostól erősen eltérő, szélsőséges viseletek, melyek életfelfogást és gondolkodásmódot is képviselnek.

Az üzenet szólhat így is: Emlékezz rám, jegyezz meg! Ezt a célt szolgálhatja egy bizonyos ruhadarab állandó viselete. Több TV-s személyiség is élt már ezzel, és így vált elválaszthatatlan kellékké egy baseball sapka.

Az üzenet szólhat a hovatartozásról. Azért öltözünk így, mert mindenki láthatja, hogy egy bizonyos közösséghez tartozunk. Ez a közösség lehet vallási, lehet népcsoport, lehet tájegység. Ha kizárólag márkás és drága ruhákat viselünk, ezzel is a hovatartozásunkról üzenünk.

indiai_no.jpg

Te ma miről üzensz?

A bejegyzés trackback címe:

https://kortalanstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr18711276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása